Sooibrand en proton-pomp-inhibeerders / Heartburn and proton pump inhibitors

Het U al ooit ‘n brandende gevoel ervaar vanaf U maag tot in U keel? Sooibrand word veroorsaak deur ‘n opbouing van suur, wat terugstoot in die esofagus (keel).  Hierdie is ‘n baie ongemaklike, seer en irriterende gevoel.  Gelukkig is daar ‘n oplossing! / Have you ever had a burning feeling anywhere from your stomach to your throat? Heartburn is caused by increased acid production and can irritate your oesophagus. Luckily there is a solution!

Wat is proton-pomp-inhibeerders (PPIs)? / What are proton pump inhibitors (PPIs)?

PPsI are a group of medicine that work on the cells that line the stomach.  By blocking the acid producing cells that line the stomach, PPIs reduce acid production.  An increased acid production can cause ulcers. / PPIs is ‘n groep medisyne wat die selle van die maagwand blok om meer suur te produseer.  Verhoogde suur kan ulkusse (maagsere) veroorsaak.

Waarvoor word PPIs gebruik? / What conditions are PPIs used to treat?

PPIs kan gebruik word om die volgende siekte toestande te voorkom of te behandel / PPIs are used to prevent or treat the following diseases:

  • Behandeling van ulkusse in die esofagus, maag en duodenum (gedeelte van jou dunderm);
  • To reduce acid reflux - this may cause heartburn, inflammation and gastroesophageal reflux disease (GERD);
  • Dit word in kombinasie met antibiotikum gerbuik om Helicobacter pylori (bakterieë gevind in die maagwand) te behandel;
  • To help prevent and treat ulcers associated with anti-inflammatory medicines, NSAID’s (nonsteroidal anti-inflammatory drugs).

Alternative methods

Baking soda can also be used to treat heartburn, but this will only provide temporary relieve.  Baking soda neutralizes stomach acid, but triggers the enzymes in your stomach to produce acid all over again due to the sudden decrease in acidity.  The symptoms of acid reflux may return even worse than before.  Be cautious when using baking soda as an alternative treatment.

Gesonde leefstyl gewoontes kan gebruik word om sooibrand te verminder.  Probeer om die volgende te vermy:

  • Maaltye wat hoog is in vet, twee tot drie ure voor U gaan slaap;
  • Alkohol en gaskoeldrank;
  • Sjokolade;
  • Sitrus;
  • Peperment en ander speserye.

Vir meer inligting oor hoe U sooibrand en ander verwante siektes kan behandel, kontak die apteek gerus of kom loer sommer in! / For more information on how to treat heartburn or any other related conditions feel free to contact the pharmacy or just pop in for a quick visit!

Posted in Newsletter.